Meren parhaat herkut.

Fish & Chips

4 henkilölle

Klassinen englantilainen pikaruoka, jossa rapeat ranskalaiset ja kala tarjoillaan perinteisesti sanomalehteen käärittynä.

Ainesluettelo

FISH
4 kpl Fishk Pangasius filettä
3 kpl kananmunaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
2 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
ruoka öljyä

CHIPS
6 isoa perunaa (rosamunda)
oliiviöljyä
suolaa 2 tl
ripaus mustapippuria
valkoviinietikkaa
ketsuppia


Valmistusohjeet

1. Laita uuni kiertoilmalle 175°c tai normaaliuuni 200°c. Kuivaa sulaneet pangasius fileet ja mausta fileet suolalla sekä pippurilla molemmin puolin. Jätä pöydälle maustumaan.
2. Fileiden maustuessa pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot uunin pelille ja lorauta päälle öljyä sekä suola ja pippuri, sekoita perunoita käsin ja asettele ne pellille tasaisesti. Laita perunalohkot kypsymään kuumaan uuniin 35 minuutiksi.
3. Perunoiden kypsyessä paneroi pangasius fileet. Panerointi tapahtuu seuraavasti: Ota eteesi 2 laakeaa lautasta ja kaada toiseen vehnäjauho ja toiseen korppujauho, näiden väliin laitat syvän lautasen ja riko kananmunat siihen. Lisää munien joukkoon tilkka vettä ja hajoita munien rakenne haarukalla. Jauhota kalafile ensin vehnäjauhoissa, kasta jauhotettu filee munaseokseen ja nosta sen jälkeen korppujauhoihin ja taputtele korppujauhot tasaiseksi kerrokseksi fileen pintaan. Tämän jälkeen toista panerointi jokaiselle fileelle erikseen.
4. Laita pannu lämpiämään ja kaada pannulle reilusti öljyä, kun öljy on kuumaa laita fileet paistumaan. Anna paistua rauhassa kullan keltaiseksi n. 3 min, käännä ja anna paistua myös toinen puoli. ripsauta pintaan hieman vielä suolaa maun takeeksi. Voit viimeistellä paistetun pinnan myös sitruunan mehulla, joka tuo mukaan mukavasti happoja.
5. Ota paahdetut perunat uunista ja pirskota päälle hiukan etikkaa. Kokoa annos perunoista ja rapeasta kalafileestä, vierelle hyvää ketsuppia ja suolakurkkua. Perinteisesti tämä brittien perusruoka on tarjoiltu sanomalehtikäärössä ja ruokailu välineenä on oma viisipiikkinen.


Reseptiin tarvittavat tuotteet

 4 kpl Fishk Pangasius filettä

 Lisää reseptejämme

 

Pangasiuksen sulatusohje

Jääkaapissa n. 12 h
Huoneenlämmössä n. 4 h
Kylmässä vedessä n. 2 h