Meren parhaat herkut.

Haudutettua nieriää ja 

lämmintä peruna-sienisalaattia

4 hengelle

Nieriän hieno rakenne pääsee oikeuksiinsa hennosti kypsyttämällä. Lihan tulisi jäädä hieman mediumiksi, tällöin kalan hyvät rasvat ovat kaikki tallessa ja maku on mitä ihanteellisin.

Ainesluettelo

Kala:
4 kpl Fishk nieriä annospalaa
2 dl valkoviiniä
1 kpl sitruunaa
5 dl vahvaa kalalientä
1 pnt tilliä
ripaus suolaa

Peruna-sienisalaatti:
6 kpl isoa jauhoista perunaa (rosamunda)
1 kpl iso keltasipuli
150g metsäsieniä kuutioituna
2 rkl kapriksen marjoja
½ + 1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl sokeria
2 rkl valkoviinietikkaa
öljyä paistamiseen


Valmistusohjeet

1. Laita uuni lämpiämään kiertoilma 160°c tai normaaliuuni 185°c. Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita perunalohkot uuninpellille ja kaada päälle tilkka öljyä, sekä 1 tl suolaa. Sekoita perunalohkoja käsin ja levitä ne tasaisesti pellille, laita perunat uuniin paistumaan 35 minuutiksi.
2. Valmista sieni-vinegrette seuraavasti. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita kattila lämpiämään ja lisää kattilaan tilkka öljyä, lisää joukkoon sipuli ja valutetut sienet, kuullota seosta hetki. Lisää sipulin ja sienten joukkoon suola, pippuri ja sokeri. Kuullota vielä hetki ja lisää mukaan etikka ja kapriksen marjat. sekoita tasaiseksi ja ota pois liedeltä.
3. Laita laakea kattila/kasari lämpiämään. Kaada kattilaan valkoviini ja anna kiehua hetki kasaan. Kaada joukkoon kalaliemi ja purista mukaan myös sitruunanmehu. Ota tillistä erilleen varret ja laita ne mukaan liemeen. Tarkista liemen maku, maun tulisi olla suolainen, hapan ja selvästi tillin makuinen. Lisää tarvittaessa suolaa. Kiehauta, mutta älä keitä. Ota pois tillin varret.
4. Ota sulatetut nieriä annospalat, kuivaa niiden pinta ja laske liemeen kypsymään. Anna liemen kiehahtaa, peitä kattila kannella ja ota pois liedeltä. Kalat kypsyvät n. 8-10 minuutissa.
5. Tällä välin ota uunista kypsät peruna lohkot ja kaada sieni-vinegrette niiden päälle. Sekoita perunoiden joukkoon myös hienonnettu tilli.
6. Voit halutessasi valmistaa nopean ja maukkaan kastikkeen kalan haudutusliemestä. Ota erilleen 1 dl lientä ja aja sauvasekoittimella liemen joukkoon n. 200g voita. Kuutioi voi helpottaaksesi ja nopeuttaaksesi työtä. Kiehauta kastike vielä ylös ja kuohkeuta sauvasekoittimella vaahtoavaksi.
7. Tarjoile kala perunasalaatti pediltä ja kruunaa annos voikastikkeella.



Reseptiin tarvittavat tuotteet

 4 kpl Fishk nieriä annospalaa