Meren parhaat herkut.

Kiusallinen lohikiusaus

Kiusaukset ovat arkiruoan aatelistoa. Valmista kiusausta kerralla enemmän, sen maku tekeytyy jääkaapissa ja maistuu seuraavana päivänä vielä paremmalle.

 Ainesluettelo

1 kg Fishk lusikkalihaa
1,5 kg peruna-sipuli pakaste sekoitusta
35 g suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
1 l ruokakerma
2 kpl kanamunaa
1 pnt tuore tilliä
1 kpl sitruunaa

Valmistusohje

1. Laita peruna-sipuli sekoitus kulhoon ja lisää joukkoon suola, pippuri ja hienoksi leikattu tilli. Sekoita hetki ja lisää joukkoon sulatettu lusikkaliha, jatka sekoittamista varovasti kunnes aineet ovat sekoittuneet tasaisesti.
2. Mausta ruokakerma hyppysellisellä suolaa ja sekoita joukkoon kananmunat.
3. Laita peruna-sipuli-lohiseos uunivuokaan ja kaada kerma-munaseos tasaisesti tämän päälle. Paista kiertoilma uunissa 160°c n. 40 min, tai normaaliuunissa 180°c n. 50 min. Kiusaus on valmista kun pinta on saanut kauniin rusehtavan värin. Purista valmiin kiusauksen pinnalle sitruunan mehu, se tuo makuun kivasti happoja.
4. Tarjoile suolakurkun ja etikkapunajuurten kera.


 Reseptiin tarvittavat tuotteet

 1 kg Fishk lusikkalihaa