Meren parhaat herkut.

Paistettua nieriää ja tiikerirapua, muhennetun pinaatin kera

2 hengelle

Nieriä soveltuu hyvin kypsennettäväksi paistinpannulle, sen nahasta tulee paistettaessa ihanan rapeaa ja herkullisen makuista. Tähän yhtälöön kun lisätään paistettuja rapuja on kokonaisuus taattu. Muista ettei raaka-aineita tule kypsentää liian rajulla otteella.

Ainesluettelo

Kala:
2 kpl Fishk nieriä annospalaa
6 kpl Fishk tiikeriravun dippipyrstöä
1 rkl voita (paistamiseen)
2 rkl öljyä (paistamiseen)
½ tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
½ sitruunan mehu
Pinaatti:
200 g pinaatin lehtiä
3 rkl hollandaise kastiketta. (katso ohje kohdasta Hollandaise-kastike)
1 rkl voita paistamiseen
ripaus suolaa


Valmistusohjeet

1. Kuivaa sulaneet nieriän annospalat ja viillä nahka puolen pintaan 2 matalaa viiltoa. Ripottele suola ja pippuri kalojen pintaan ja jätä maustumaan hetkeksi. Poista sulaneista ravuista pyrstön kuori vetämällä ja halkaise liha pitkittäin.
2. Pese pinaatin lehdet huolellisesti ja kuivaa salaattilingolla, jos käytät isoja pinaatin lehtiä poista lehtiruoto, kääri lehdet rullalle ja suikaloi.
3. Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää pannulle öljy, laita nieriä fileet paistumaan nahkapuoli alaspäin ja paista n.4 min kääntämättä. Lisää pannulle voi ja irrota lastalla varovasti nieriä palat, anna paistua vielä hetki. Öljyn on tarkoitus paistaa fileet rapeaksi ja voin antaa kaunis paistoväri sekä makua. käännä fileet, lisää ravut pannulle ja siirrä pannu pois levyltä.
4. Laita kattila lämpiämään ja lisää kattilaan voi. Kuullota pinaattia voissa hetki ja mausta se ripauksella suolaa. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon hollandaise, älä käytä enää liedellä.
5. Purista sitruunan mehu kalojen ja rapujen päälle. Annostele lautaselle pinaattimuhennosta ja muhennoksen päälle paistettu nieriä annospala, sekä kauniin muotoiseksi käpertyneet ravun puolikkaat. Tarjoile heti.


Reseptiin tarvittavat tuotteet

 2 kpl Fishk nieriä annospalaa