Meren parhaat herkut.

Uunimonni

Ainesluettelo

6 kpl Fishk haimonnifilettä
100 g Voita
2 kpl Sitruunaa
1 tusina Isoja kapriksen marjoja
1-2 tl Suolaa
ripaus Jauhettua valkopippuria
Pussi Puikula perunaa
1 pkt Kirsikkatomaatteja
3 dl Kalalientä
½ pnt Tuoretta korianteria

 

Valmistusohjeet

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön 30 min ennen ruoan valmistuksen aloittamista. Laita uuni lämpiämään, kiertoilma 185°c tai normaaliuuni 200°c.
2. Pese ja kuori perunat, leikkaa puolikkaiksi ja laita uunivuokaan. Kaada päälle kalaliemi ja laita uuniin kypsymään.
3. Valmista maustevoi. Laita voi kulhoon ja vaahdota se vatkaimella (voi kannattaa paloa pienemmiksi kuutioiksi ennen vatkaamista, tämä helpottaa vaahdottumista). Poista kapriksista mahdolliset varret ja leikkaa veitsellä pieneksi silpuksi, pese sitruunat ja raasta kuoren keltainen osa talteen, purista mehu sitruunoista ja lisää kaprikset, sitruunan kuori ja mehu vaahdotetun voin joukkoon. Lisää vielä suola ja pippuri, vatkaa massa tasaiseksi. Massa ei välttämättä emulgoi kaikkea sitruunanmehua, eikä tämä ole tarpeenkaan.
4. Ota vuoka uunista ja tarkasta perunoiden kypsyys, perunoiden tulisi olla jo selvästi pehmenneitä. Pese kirsikkatomaatit ja lisää ne perunoiden päälle, lisää vielä tarvittaessa tilkka kalalientä perunoiden joukkoon, jos aikaisempi liemi on kokonaisuudessaan haihtunut.
5. Ota sulatetut monnifileet ja lado ne tasaisesti perunoiden ja tomaattien päälle. Ripottele hiukan suolaa fileille ja lisää tämän jälkeen maustevoi nokareina tasaisesti monnifileiden päälle. Jos vuokasi on pienempi ja fileet tulevat toistensa päälle laita maustevoita myös fileiden väliin.
6. Käännä uunin grillivastukset päälle ja aseta lämpötilaksi 200-225°c. Laita vuoka uunin ylätasolle kypsymään noin 15-20 minuutiksi. Ota pois kun kalojen pinta on saanut hieman rusketusta.
7. Lisää vuoan päälle hakattu tuore korianteri ja laita tarjolle rapean feta/vuohenjuustosalaatin kera.


Reseptiin tarvittavat tuotteet

 6 kpl Fishk haimonnifilettä