Meren parhaat herkut.

Tzatsiki

Ainesluettelo

500 g turkkilaista jogurttia
1 kpl kurkkua
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
½ tl sokeria
½ sitruunan mehu
5 kpl valkosipulin kynsiä puristettuna

Valmistusohjeet

1. Pese ja raasta kurkku lävikköön. Ripottele kurkkuraasteen päälle suola. Suola itkettää kurkusta ylimääräistä nestettä, näin saat kastikkeesta paksumpaa eikä kastike vetisty jääkaapissa säilytyksenkään aikana. Valuta kurkkuja n. 20min.
2. Kaada jogurtti ja mausteet kulhoon, purista päälle myös sitruunanmehu ja valkosipulit.
3. Sekoita mukaan valutettu kurkkuraaste, peitä kulho kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa n. 30 min. ennen tarjoilua.
4. Kastike sopii käytettäväksi niin äyriäisten kuin kalankin kanssa. Voit maustaa kastiketta myös raastetulla piparjuurella.


Reseptiin tarvittavat tuotteet

   600g Fishk loimulohta