Meren parhaat herkut.

Lämpimästi maustettu katkarapukeitto

 Ainesluettelo

1 kpl punaista paprikaa
1 kpl keskikokoista sipulia
4 kpl valkosipulin kynsiä
3 kpl jauhoisia perunoita
1 rkl tomaattipyrettä
1 prk paseraattua tomaattia
1 dl valkoviiniä
2 kpl kalaliemikuutiota
1-2 kpl pientä chiliä
500 g Fishk katkarapuja
3 dl kuohukermaa
loraus rapufondia
7 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
½ nippua tilliä


Valmistusohjeet

1. Halkaise paprika ja chilit, poista niistä siemenet. Kuori myös perunat, sipuli ja valkosipuli. Leikkaa nämä sormenpään kokoisiin paloihin. Laita kattila liedelle lämpiämään.
2. Kaada kattilaan oliiviöljy ja lisää joukkoon pilkkomasi raaka-aineet. Kuullota niitä hetki ja lisää joukkoon tomaattipyree. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti ja kaada mukaan valkoviini.
3. Anna viinin kiehahtaa pois ja lisää paseerattu tomaatti. Sekoita aineet tasaiseksi ja kaada sekaan kuutioista ja vedestä valmistamasi kalaliemi.
4. Anna keittopohjan kiehua hiljalleen kunnes perunat ovat kypsyneet. Lisää keittopohjaan kerma ja soseuta sauvasekoittimella keitto sileäksi. Tarkista maku ja paranna sitä mielesi mukaan suolalla, tai rapufondilla. Keiton rakennetta voit muokata lisäämällä siihen tilkka vettä tai antamalla sen kiehua hetki kasaan.
5. Anna keiton hautua vielä hetki. Lisää sitten keittoon sulatetut ja valutetut katkaravut, sekä tuore hienonnettu tilli.
6. Tarjoile sellaisenaan paahtoleivän tai patongin kera.


 Reseptiin tarvittavat tuotteet

 500 g Fishk katkarapuja

Lisää reseptejämme



Katkarapujen kuoriminen


Sulatetut kokonaiset katkaravut voit kuoria seuraavalla tavalla.


Katkarapu jakautuu selvästi päähän ja pyrstöön. Ota ravusta kiinni pyrstön ja pään yhtymäkohdasta ja irrota pää pienellä kiertoliikkeellä. Tämän jälkeen irrota pyrstöä suojaava panssari vääntämällä sitä hiukan pyrstön paksummasta päästä. Kuori irtoaa helposti eikä voimaa tarvitse käyttää. Lopuksi vedä pyrstö varovasti pois panssarin suojista ja poista pääly puolella, heti lihan pinnan alla kulkeva ohut tumma suoli. Tämän jälkeen on rapu syötävissä.
Hox!! Ravuissa on usein mätiä mukana, tämä on herkullista syötävää. Muista myös että rapuja saa ja tuleekin imeskellä, koska ravun hieno maku on voimakkaimmillaan juuri siitä irtoavassa liemessä.