Meren parhaat herkut.

Katkarapusalaatti

4 hengelle

Rapuja, rapeaa salaattia, tuoreita vihanneksia ja hyvä kastike. Tällä klassikkosalaatilla onnistut varmasti.

Ainesluettelo

500 g Fishk kuorittuja katkarapuja
2 pss salaattisekoitusta
1 ras kirsikkatomaatteja
1 kpl kurkkua
1 kpl iso punasipuli
1 prk marinoituja valkosipulinkynsiä
3 rkl suikaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk säilöttyjä artisokan sydämiä

Vinegretti
1 dl happoa (sitruunanmehu tai etikka)
1,5 dl oliiviöljy
1,5 dl ruokaöljyä
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
2 kpl valkosipulinkynsiä murskattuina
1 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohjeet

1. Pese salaatit, kurkku ja tomaatit, kuivaa ne huolellisesti. Halkaise tomaatit, pilko kurkku ja laita ne salaatin kera astiaan. Leikkaa punasipuli ½ renkaiksi, halkaise myös artisokan sydämet. Lisää sipuli, artisokat, marinoidut valkosipulinkynnet ja aurinkokuivatut tomaatit salaatin joukkoon. Sekoita salaattia käsin.
2. Valmista vinegretti seuraavasti. Ota kannellinen purkki, mittaa kaikki tarpeet siihen, sulje purkki ja ravista hetki. Säilytä kastike jääkaapissa ja ravista aina ennen käyttöä.
3. Laita salaattia tarjoiluastian reunoille ja kaada vinegretti-kastiketta salaatin päälle. Aseta sulatetut ja valutetut ravut salaatin keskelle. Viimeistele salaatti sitruunan lohkoilla ja tuorein yrtein. Tarjoile sellaisenaan patongin ja aiolin kera.



 Reseptiin tarvittavat tuotteet

 500 g Fishk kuorittuja katkarapuja

Lisää reseptejämme


Katkarapujen kuoriminen


Sulatetut kokonaiset katkaravut voit kuoria seuraavalla tavalla:

Katkarapu jakautuu selvästi päähän ja pyrstöön. Ota ravusta kiinni pyrstön ja pään yhtymäkohdasta ja irrota pää pienellä kiertoliikkeellä. Tämän jälkeen irrota pyrstöä suojaava panssari vääntämällä sitä hiukan pyrstön paksummasta päästä. Kuori irtoaa helposti eikä voimaa tarvitse käyttää. Lopuksi vedä pyrstö varovasti pois panssarin suojista ja poista pääly puolella, heti lihan pinnan alla kulkeva ohut tumma suoli. Tämän jälkeen on rapu syötävissä.
Hox!! Ravuissa on usein mätiä mukana, tämä on herkullista syötävää. Muista myös että rapuja saa ja tuleekin imeskellä, koska ravun hieno maku on voimakkaimmillaan juuri siitä irtoavassa liemessä.