Meren parhaat herkut.

Salaatti ravuista ja pähkinöistä

Ainesluettelo

Ravut:
1 pss Fishk raakoja kuorellisia jättikatkaravun pyrstöjä
1 dl soijakastiketta
1 kpl tuoretta punaista chilipaprikaa
4 kpl valkosipulinkynsiä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
3 rkl sweet thai chili- kastiketta
1 kpl sitruunaa
1 ½ dl öljyä


Salaatti:
2 pss valmista salaattisekoitusta (rucola-,jää- ja tammenlehväsalaattia)
1 ras kirsikka tomaatteja
1 kpl kurkku
1 kpl iso punasipuli
100g cashew pähkinää
½ dl sitruunanmehua tai valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl öljyä
½ dl oliiviöljyä


Valmistusohjeet

1. Kaada kulhoon soija, paprikajauhe, suola, sokeri, sweet thai chili-kastike ja purista sitruunasta mehu mukaan. Halkaise chili kahtia ja poista siemenet, leikkaa chilistä ohuita suikaleita poikittain ja lisää suikaleet marinadiin. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella, kuori, hienonna ja lisää marinadiin. Sekoita aineet tasaiseksi ja lisää öljy kaataen se ohuena nauhana koko ajan sekoittaen marinadiin. Tarkista maku, maun tulee olla suolainen, mausteinen ja siitä pitää löytyä happoja. Lisää tarvittaessa sitruuna.
2. Laita sulaneet ravut muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Ime ylimääräinen ilma pois pussista ja sulje pussi tiukasti. Laita ravut marinoitumaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
3. Valmista salaatti. Huuhtele salaatit, tomaatit ja kurkku huolellisesti. Kuivaa salaatit salaattilingolla, jos et vielä sellaista omista niin se on oiva hankinta.
4. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi ½ renkaiksi, halkaise tomaatit ja pilko kurkku. Paahda pähkinöitä kuumalla pannulla ilman rasvaa, pähkinät ovat valmiita kun ovat saaneet hieman väriä. Sekoita salaatti, sipuli, kurkku, tomaatti ja ⅔ paahdetuista pähkinöistä.
5. Valmista salaatin kastike seuraavasti. Ota kannella suljettava purkki ja kaada siihen sitruunamehu, suola, sokeri, öljy ja oliiviöljy. Sulje purkki kannella ja ravista huolellisesti.
6. Paahda rapuja 220°c grillivastusten alla ylätasolla 3-4min, käännä ja paahda toiselta puolelta saman verran.
7. Laita salaatti tarjoiluastian reunoille, kaada kastiketta tasaisesti salaatin päälle ja asettele paahdetut ravunpyrstöt keskelle. Viimeistele kokonaisuus tuoreilla yrteillä esim. korianterilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoile lämpimänä kuivan valkoviinin tai oluen kera.


 Reseptiin tarvittavat tuotteet

 1 pss Fishk raakoja kuorellisia jättikatkaravun pyrstöjä

Lisää reseptejämme

 

Fishk jättikatkarapujen sulatus

- jääkaappi 12h
- huoneenlämmössä ei suositella sulatettavan
- kylmässävedessä yksittäiset ravut n 30 min