Meren parhaat herkut.

Toast Skagen

Valmistusaika: 2 minuuttia

Tämä klassikko annos keikkuu hyvästä syystä ravintoloiden listoilla ja kotikokkien valikoimissa. Se on helppo ja nopea valmistaa, sekä annoksena maultaan loistava. Tarjoa alkuruokana, tai pikkusuolaisena.

Ainesluettelo

250g valutettuja katkarapuja
2dl smetanaa
suolaa ja pippuria oman maun mukaan
½ sitruunan mehu
¼ nippua tuoretta tilliä


Valmistusohjeet

Sulata Fishk katkaravut jääkapissa yön yli. Laita smetana kulhoon ja lisää sekaan suola sekä pippuri. Vatkaa smetanaa hiukan näin raputäytteestä tulee kiinteämpi. Lisää sekaan sitruunan mehu, hakattu tilli ja ravut. Sekoita varovasti ettei rapujen hento rakenne rikkoudu. Peitä kulho kelmulla ja anna maun tekeytyä hetki jääkaapissa. Tarjoile Skagen-salaatti paahdetun vehnäleivän kera.

Reseptiin tarvittavat tuotteet

500 g pss kuorittuja katkarapuja

Lisää reseptejämme


Katkarapujen kuoriminen


Sulatetut kokonaiset katkaravut voit kuoria seuraavalla tavalla:

Katkarapu jakautuu selvästi päähän ja pyrstöön. Ota ravusta kiinni pyrstön ja pään yhtymäkohdasta ja irrota pää pienellä kiertoliikkeellä. Tämän jälkeen irrota pyrstöä suojaava panssari vääntämällä sitä hiukan pyrstön paksummasta päästä. Kuori irtoaa helposti eikä voimaa tarvitse käyttää. Lopuksi vedä pyrstö varovasti pois panssarin suojista ja poista pääly puolella, heti lihan pinnan alla kulkeva ohut tumma suoli. Tämän jälkeen on rapu syötävissä.
Hox!! Ravuissa on usein mätiä mukana, tämä on herkullista syötävää. Muista myös että rapuja saa ja tuleekin imeskellä, koska ravun hieno maku on voimakkaimmillaan juuri siitä irtoavassa liemessä.