Meren parhaat herkut.

Kampasimpukoita pastan kera

4 hengelle

Kampasimpukan hento maku ja upea rakenne sopivat hyvin tarjottavaksi lämpimän mausteisen pastan kera. Kookosmaito tuo yhtälöön miellyttävän ripauksen Aasiaa, simpukan edustaessa merellistä raikkautta.

Ainesluettelo

8 kpl Tagliatelle-pasta kiekuraa
500g Fishk kampasimpukoita
2 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 kpl pientä chilipaprikaa
2 dl kanalientä
1 tl suolaa
1 prk kookosmaitoa
1 kpl valkosipulinkynsiä
1 rkl voita paistamiseen
2 rkl öljyä paistamiseen


Valmistusohjeet

1. Sulata Fishk kampasimpukat jääkaapissa yön yli.
2. Laita kattila liedelle lämpiämään ja kaada 1 rkl öljy kattilaan. Annostele kurkuma, paprikajauhe ja hienonnettu chili kattilaa. Kuullota niitä hetki miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon kanaliemi. Anna kiehua kasaan kunnes, noin ½ nesteestä on haihtunut, lisää tämän jälkeen kookosmaito. Sekoita kastiketta kunnes kookosmaito on sekoittunut ja anna kiehua hiljalleen kasaan, kunnes kastike on saostunut kermaisen paksuksi.
3. Laita tällä välin iso kattila liedelle ja täytä vedellä yli puolen välin, mausta vesi suolalla ja anna kiehahtaa. Veden kiehuessa voimakkaasti lisää sekaan pasta ja anna kiehua n. 8-10 minuuttia tai kunnes pasta on kypsää. Muista ettei pastaa ole tarkoitus keittää vetiseksi, vaan rakenne saa olla napakkaa. Pastan ollessa kypsää kaada se lävikköön ja anna veden valua pois, tämän jälkeen kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää pastan joukkoon valmistamasi kastike. Peitä kattila kannella.
4. Laita pannu kuumentumaan liedelle ja kaada pannulle 1 rkl öljyä. Laita pannulle ohuiksi viipaleiksi leikattu valkosipuli ja kuullota sipuleita hetki, kun sipulit alkavat ottamaan väriä nosta ne pois pannulta. Lisää sekaan voi. Laita pannulle valutetut ja pinnasta kuivatut kampasimpukat, mausta simpukat suolalla ja ripauksella pippuria. Paista simpukoita n. 1-2 minuuttia, käännä ja paista saman aikaa myös toiselta puolelta. Nosta paistetut simpukat pois pannulta, sillä simpukan rakenne kärsii huomattavasti ylikypsennettäessä.
5. Annostele pasta tarjoiluastiaan tai lautaselle ja lisää pastan joukkoon paistut simpukat. Viimeistele annos tuoreella basilikalla ja tarjoile heti. 

Reseptiin tarvittavat tuotteet

 500 g Fishk kampasimpukoita